Tuinplanten van Tuincentrum De Hark

Voor planten in de tuin moet je bij de Hark zijn. In onze buitenafdeling hebben we een mooie selectie planten voor elk tuinontwerp. Of het nu gaat om een Japanse tuin of een vijvertuin, bij de Hark is altijd een passende plant te vinden. Op zoek naar advies en inspiratie? Neem een kijkje in onze modeltuinen of  praat eens met onze ontwerpers!

Onze topper van de week is hier!

Nu slechts €14,50
De roze Veldwebel

Onze planten toppers

Rozen

Hagen

Fruitbomen

Grassen

Onze gras toppers

White pearl

Dit mooie klassieke Hollandse siergras kan wel 150 cm hoog worden. De bloeitijd is van oktober tot september.

Red lady

Dit unieke soort siergras is speciaal voor tuincentrum de Hark uit China geïmporteerd. De bloeitijd is van mei tot september.

Intense blue

Dit blauwe siergras wordt maximaal 30 cm hoog. Dankzij de intense blauwe kleur brengt hij een mooi accent aan in de tuin.

Siergras Standaard

Dit siergras wordt gekweekt in Noord Holland. Het gras kan maximaal 30 cm groot worden en bloeit van mei tot juni.

Waarom planten zo belangrijk zijn.

Planten zijn belangrijk omdat ze ons dichter bij de natuur brengen. Dat geldt niet alleen voor de planten in onze tuin, maar zeker ook voor de planten in de huiskamer. De mens brengt de meeste tijd door in de huiskamer. Alles in de huiskamer is van invloed op hoe we ons voelen. Hierbij gaat het om de inwerking van kleuren en vormen, of om het in ontwerptaal te zeggen; het gaat om de stijl van het interieur. Planten passen in elk interieur, ongeacht de stijl van dat interieur. Denk bijvoorbeeld eens aan een mooi strak en zakelijk interieur. De plant die hierbij past is afhankelijk van het te bereiken doel. Wil je in lijn blijven met de strakke ontwerpstijl, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een mooie cactus. Met evenveel reden en argumenten kun je echter ook kiezen voor het tegenovergestelde, een weelderige plant met veel kleuren en volume. Een dergelijke plant past prima als je de strakke vormen wilt doorbreken. Wat voor de kamer geldt geldt ook voor de tuin. Afhankelijk van het gewenste doel is elk effect te bereiken. Meer weten over hoe je planten kunt toepassen in huis en tuin? Vraag onze specialisten.

Tuingedicht

….een tuin die uit verschillende mooie planten en bloemen bestaat
Geflankeerd door mooie bomen en een pittoreske woning….
Bladstil zijn de bomen, de planten de bloemen groeien en bloeien maar door.
Enkele vogels in je tuin die het vogelvoer proberen te veroveren.
De zon schijnt schuin boven je tuin.
Een waar genoegen, om daar aanwezig te zijn.
Een adembenemende vertoning.
Op een door de weekse dag.
Dit doet je goed als mens.
Met een stralende glimlach.
Neem je alles in je op.
Je vindt het geweldig.
En uniek.